Dijkham bouw

DIJKHAM bouwnieuws

nieuws

Afbeelding

Startsein gegeven voor bouw van grootste garnalenfabriek in Nederland (Klaas Puul).

30 juni 2017

Klaas Puul bouwt de grootste garnalenfabriek van Nederland in Volendam. Op deze nieuwe locatie kunnen straks 20.000 ton garnalen per jaar worden verwerkt. Vandaag zijn de bouwactiviteiten begonnen.

De feestelijke handeling van de eerste steenlegging werd verricht door de kleinkinderen van Evert Mooijer, oprichter van Klaas Puul. Wethouders Albert Koning en Hans Schütt van Edam-Volendam benadrukten in hun verhaal het economische belang van Klaas Puul, de grootste werkgever in de gemeente. Het bedrijf telt zeven vestigingen in binnen- en buitenland, zo’n 3500 medewerkers en boekte afgelopen jaar een omzet van circa 200 miljoen euro.

Klaar voor de toekomst

"Een teken van innovatie en vertrouwen in de toekomst. Met deze bouw wordt een toekomstige groei verder mogelijk gemaakt." Met die woorden gaf de huidige CEO Sander van den Berg de aanzet voor de feestelijkheden vandaag. Met de bouw van deze grootste garnalenfabriek maakt Klaas Puul zich klaar voor de toekomst. De nieuwe garnalenproductie en -opslag beslaat 5504 m2. Naast de nieuwbouw in Volendam wordt de locatie Edam nog met 3500 m2 uitgebreid. De capaciteit van de nieuwbouw is 20.000 ton per jaar en volgens planning wordt de fabriek in 2018 opgeleverd.

Na de feestelijke ‘aftrap’ van de bouwactiviteiten werden de binnenlandse en buitenlandse relaties bij Art Hotel Spaander gefêteerd op een culinaire garnalenverrassing van chef-kok Sander Looren de Jong. Hij heeft gekookt bij restaurant Visaandeschelde en De Librije.

Meer over Klaas Puul     

Al decennialang is Klaas Puul één van de toonaangevende producenten van verse visproducten in Europa. Van de vangst tot de levering bij de klant: Klaas Puul beheert het hele productie- en verwerkingsproces. Dankzij ons hoogstaande productiesysteem en authentiek vakmanschap bieden wij de allerhoogste kwaliteit in fruits-de-mer, rivierkreeft, gerookte zalm én natuurlijk garnalen.